Hur kan du få mer massage varje dag?

Skulle du kunna anställa en privat massör som knådar dina axlar på jobbet, ger shiatsu massage i bilen på väg hem, och sedan kör lite zonterapi på dina fötter framför Tv:n? Det blir antagligen en utgift som du inte har råd med. Dessutom vill du kanske inte ha en massör med dig dagen lång.

Det finns en riktigt smart lösning och det är massageverktyg som du kan plocka med dig och använda hemma. De är ekonomiska och kan helt klart göra mycket för att du ska känna mer hälsa och livslust. Låt oss se på några möjliga lösningar…

Massagekudden är en liten mästare

En massagekudde kan se ut som en enkel sak men det är den verkligen inte. När du väljer en massagekudde som har vunnit bäst i test kan du se fram emot hög kvalitet. Du får olika typer av massage och värme.

Dessutom ska du kunna använda en bra massagekudde för olika kroppsdelar. Fäst den på din arbetsstol och få rygg- och nackmassage på jobbet. Eller så lägger du ditt ben över kudden i soffan för att lösa upp vaden som du har träningsvärk i.

massagekudde

Massagedynan kommer bra nära kudden

En massagedyna påminner om massagekudden på flera sätt. Det rör ju sig om en portabel sak som du kan lägga i en stol för att få massage. Dynan kan läggas i bilsätet om den inte kräver eluttag. Den kan också tas med till jobbet där det går att lösa upp stela muskler med dynan minst en gång per dag.

Det som kan tala för massagekudden hellre än massagedynan är förstås att kudden är mindre. Men det finns kompakta massagedynor såväl som massagemadrasser som inte är för svåra att få med sig. Inte ens på bussen i en väska.

Massagepistolen är otroligt populär

Ett annat massageverktyg som toppar listorna är massagepistolen som ser ut som en pistol med ett handtag som du håller i för att rikta massagehuvudet som slår och vibrerar. Det som kan ses som en nackdel med en massagepistol är att du inte kommer åt överallt själv med den.

Det kan vara så att du måste be om hjälp för att till exempel massera rakt över ryggen. Det behöver du ju inte göra med en massagekudde eller massagedyna. Det kan vara bra att tänka på då du är på jakt efter en lösning som kommer att ge dig mer massage varje dag.

Massagefåtöljen är kungen när det gäller daglig massage

Om du har budget för en massagefåtölj är det något som kan säkra att du blir masserad varje dag. Det här är inget du tar med dig. Antingen ställer du den på arbetsplatsen där du får dela den med andra som inser magin i denna fåtölj. Eller så får den stå hemma på valfri plats.

En bra massagefåtölj kan massera hela din kropp och också värma upp dig när det är kallt och ruggigt. Nackdelen är att den inte går att ta med på bussen eller ens i bilen och att den kostar en hel del pengar. Inte lika mycket som en privat massör men många gånger om massagekudden.

Missa inte massagen

Se till att du har ett eller flera massageverktyg och missa inte att använda dessa. Påminn dig själv genom att erbjuda familjemedlemmar några minuters massage då och då. Därefter får du en omgång. Det tar inte mer än några minuter men kan betyda att du äntligen får bukt med ryggsmärta och känner att livet är så mycket lättare att leva!

Om du masserar mig masserar jag dig…