Massagepistol – De 7 bästa massagepistolerna just nu!

När det värker, när du är stel, när du har tränat och när du bara vill få lite avkoppling. En massagepistol är en supersmart uppfinning som allt fler upptäcker. Den kallas för pistol på grund av formen. Ett annat namn är massage gun som betyder precis samma sak.

Med slag och vibrationer tar sig massagepistolen ner på djupet. Den masserar och får igång muskler och leder på ett magnifikt sätt. Du behöver inte vara professionell massageterapeut för att förstå hur du ska använda pistolen som masserar. Den finns dessutom för riktigt humana priser för hemmabruk.

Varför ska du använda massagepistol?

För att du vill må bra och få andra att känna likadant. Så enkelt är det. Massage är för hälsans skull och med en smart pistolmassage kommer du åt. Du kan hålla den över din egen axel för att nå spända nack- och ryggmuskler.

Massagepistoler är bra för:

 • Blodcirkulationen
 • Ditt psyke
 • Spända muskler
 • Leder som värker
 • Relationer

Den sista punkten är faktiskt otroligt relevant. Par som vill ta hand om varandra kan få ut mycket av den bästa massagepistol som marknaden kan erbjuda. Att ge den du vill hålla ihop med lite massage över axlar några gånger i veckan är klokt.

Nyheter från Flowlife

När du läser vidare om bästa massagepistolerna kommer du att se att Flowlife ligger i topp med sin Flowgun classic och Flowgun GO. Det kan dock vara bra att veta att de här modellerna har uppdaterats med två nykomlingar Flowgun Pro och Flowgun GO 2.0.

Om du vill ha marknadens bästa proffsmassagepistol med nya finesser som intervall-massage och ljusindikator för tryck måste du kika på Flowgun Pro. Det är helt klart ett uppgradering av den massagepistol som har korats som den bästa i flera år i rad.

Flowgun PRO 2.0

Flowgun GO 2.0 kommer också med samma fina uppdatering men är förstås inte lika kraftfull som PRO. Den är ett bra val för dig som vill ha något seriöst men som inte behöver samma styrka som den som jobbar som massageterapeut behöver.

Flowgun GO 2.0

 

1 – Flowgun – Bäst i test flera år i rad!

Det finns en massagepistol som har tagit Sverige med storm och det är Flowgun från Flowlife. Det här är en professionell massagepistol till ett väldigt fint pris. Den erbjuder kraftfulla slag och vibration långt ner i bindväven på ett helt fantastiskt sätt.

Med flera olika huvuden är det lätt att anpassa massagen till den muskelgrupp du fokuserar på. Du ställer lätt in rätt styrka för att få en väl anpassad massage. Ta hand om massagen själv med det bekväma handtaget eller låt någon annan hålla i massagepistolen.

Om det är viktigt för dig med en proffsig massagepistol som är enkel att förstå och använda är det här ett bra val. Flowgun används av elitidrottare såväl som icke-tränande människor med stela muskler i nacken.

Mycket prisvärd och bäst i test både av experter och av användare.

Smarta saker med Flowgun:

 • Vinklat handtag, du kommer åt bakom ryggen!
 • Många olika steg för styrka och vibration
 • Automatisk paus så att du inte över-masserar
 • Lång batteritid efter laddning
 • Bekväm väska när du vill ta pistolen med dig

Du kan läsa mer och se aktuellt pris på Flowgun genom att klicka här!

2 – Flowgun Go

Flowgun har en lillasyster som heter Go och som också har fått mycket höga betyg i massagepistol tester. Det här är ett bra val för dig med mindre budget och inte lika höga krav på massagepistolens styrka.

Go är inte svag men jämfört med originalet Flowgun är det stor skillnad. Dessutom får du inte samma vinkel på handtaget så det blir svårt att komma åt över ryggen på egen hand. Det ska dock sägas att det finns vissa fördelar med Flowgun Go som kan göra att du hellre väljer just denna modell.

Verktygen (massagehuvudena)  är mjukare än de som du fäster på originalmodellen. De har också lite annorlunda form. Om du ska jobba en hel del med fotmassage med massagepistol är Go snäppet vassare än originalet.

Smarta saker med Flowgun Go:

 • Bekväm design
 • Flera olika huvuden
 • Flera steg för styrka och vibration
 • God batteritid
 • Bekväm väska att ta med

Du kan läsa mer och se aktuellt pris på Flowgun Go genom att klicka här!

3 – Hyperice Hypervolt+

Här har vi ett annat märke som är synonymt med högsta kvalitet. Hyperice har många år på nacken och därmed kan det här ses som ett väl beprövat val. När vi ser på massagepistol bäst i test av de som köpt är det här en modell som ligger mycket bra till.

Hyperice säljs ju i flera länder och vi kan se att köpare i andra länder ger höga betyg. Det handlar om mellan 4,5 till 5 stjärnor på flera olika shoppingplattformar. Det är viktigt med tanke på att det här inte är den billigaste massagepistolen.

Om du väljer Hypervolt+ får du 30% mer kraft än med originalmodellen. Oavsett vilken av modellerna du väljer kan du se fram emot tyst gång och en smidig massagefunktion. Välj mellan 3 olika kraftnivåer och använd 5 olika huvuden för den perfekta bindvävsmassagen.

Hyperice Hypervolt är en massagepistol som är väldigt uppskattad bland professionella atleter. Den är enkel att använda och ger 2,5 timmars batteritid efter uppladdning.

Smarta saker med Hyperice Hypervolt:

 • Välkänt märke
 • God kraft
 • Tyst gång
 • TSA-godkänd som handbagage

4 – Theragun Massage Mini

Den ser liten ut men förtjänar att nämnas bland de bästa massagepistolerna. Särskilt om du är ute efter något som är otroligt enkelt att ta med sig. Theragun Massager Mini väger omkring ett halvt kilo. Den är enkel att hålla i men erbjuder hög kraft så att det blir en massage som kan göra skillnad.

Du får tre olika hastigheter och den bortslösa motorn är tyst samtidigt som den ger kraften du vill se när du ska massera muskler efter såväl som inför träning. Greppet är litet men gjort för att ligga bra i din hand.

Här får du inte flera huvuden att byta mellan och därmed kan vi inte utse Theragun Massage Mini som bäst i test massagepistol när vi jämför med andra modeller som Flowgun och Hyperice. Med detta sagt är det här ändå en massagegun som du inte vill missa när du överväger vilken som kommer att passa dig allra bäst.

Smarta saker med Theragun:

 • Otroligt portabel
 • Kraftfull
 • Lätt
 • Ergonomisk

Du kan läsa mer och se aktuellt pris på Theragun Massage Mini genom att klicka här!

5 – MG500 Massagepistol

MG500 har också gjort väl ifrån sig i olika massagepistol test och det särskilt i kategorin budget. Det här är en ganska billig massagepistol och det särskilt med tanke på vad du får. 6 olika hastigheter, digital display, 4 olika huvuden och 5 timmars tid efter laddning!

Lägg till detta att massagepistolen är enkel att hantera och i stort sett ljudlös. Du får ett gott grepp och det går bra att ta massageverktyget med sig för att ge behandlingen på annan plats. Kanske direkt på dig själv när mjölksyran sätter in under träning.

Smarta saker med MG500 massagepistol:

 • Laddningsmätare
 • Touch display
 • 5 timmars batteritid!
 • Kommer med väska för huvuden

6 – Titan Life Trigger Gun

Titan Life är en av de bättre massagepistolerna och den här modellen heter Trigger Gun. Den är särskilt till för dig som vill behandla muskler som är stela och som värker. Med 4 olika hastighetsnivåer hittar du det läge som kommer att passa bäst.

Du kan variera mellan 4 olika huvuden som kommer i en smart låda där du sedan kan förvara dem. Notera att den här massagepistolen väger 1 kg. Det är inte särskilt tungt och bra när du kanske ska massera dig själv och sedan en kompis som du tränar med, eller tvärtom!

Smarta saker med Titan Life massagepistol:

 • Ergonomisk design
 • 4–6 timmars batteritid
 • 4 hastighetsnivåer
 • Låda för massagehuvuden

7 – Tunturi massagepistol

Något som imponerar med en Tunturi massagepistol är att den erbjuder 20 olika hastigheter. Det ger dig möjlighet att verkligen skräddarsy varje massage som du genomför med den. Du kan ju variera hastigheten under massagen på ett bra sätt.

Du kan också dra nytta av de tre olika programmen som gör det lättare för dig att genomföra en muskelmassage. Det här är en ganska enkel massagepistol men med finesser som gör att den förtjänar att tas med på en lista med bästa massagegun.

Smarta saker med Tunturi:

 • 20 olika hastigheter
 • 3 program
 • 4 huvuden
 • Enkel användning
 • Tyst gång

Du kan läsa mer om Tunturi massagepistol och se aktuellt pris genom att klicka här!

Vilken massagepistol ska du välja?

Du kan köra på en massagepistol bäst i test och hoppas att de som har testat har samma smak som du. Vilken massagegun som blir bäst för dig beror givetvis på dina behov.

Betänk saker som att:

 • Massagepistolens form får betydelse för hur du kommer åt på dig själv och andra.
 • Slagkraften påverkar hur djupt ner i bindväven massagen når.
 • Olika huvuden kan vara viktiga när du vill utföra olika typer av massage.
 • Saker som laddningstid och hur länge batteriet håller kan påverka din upplevelse av massagepistolen.

Bramassage kan rekommendera Flowlifes Flowgun. Det är den bästa massagepistolen du kan hitta för ett vettigt pris. Flowlife har tre modeller. Go är en enklare variant av deras klassiker Flowgun. Nu finns också Flowgun Pocket som är en fenomenal massagepistol i miniformat!

Välj Flowgun Go om du mest är ute efter lite mysmassage då och då.

Välj Flowgun om du vill ha mer kraft och en form på pistolen som gör det enklare att komma åt bakom ryggen.

25 frågor och svar om massagepistoler

Här är några intressanta frågor om massagepistoler som du kanske har ställt dig.

 1. Hur använder jag en massagepistol?

Du laddar den. Välj det huvud du vill jobba med. Detta gör du i enlighet med den kroppsdel som ska masseras. I nacken är det skönt att använda de runda mjuka huvudena. Slå sedan på och välj den intensitetsnivå du vill ha.

 1. Ska det göra ont?

Som regel gör det inte ont att massera med massagepistol. Om du ska behandla ett känsligt område kan det förstås ömma. Gå varsamt fram och lyssna på kroppens signaler. Om du ser att den du masserar plötsligt spänner sig kan det bero på att det inte känns behagligt.

 1. Kan jag ta med mig pistolen till träning?

Absolut! Det är smart att ta med massagepistolen till träning så att du kan massera med den direkt efteråt. Kanske väljer du en mini massagepistol som är lätt att ta med sig.

 1. Vem använder massagepistoler?

Alla! Den som vill ta hand om muskler och leder med massage använder massagepistol. Nuförtiden är det inte bara sjukgymnaster och coacher som inser hur bra massage med pistol är.

 1. Kan det vara farligt med pistolmassage?

Ja, om, du gör på fel sätt. Det är inte bra att överdriva eller att massera platser som absolut inte ska masseras på detta vis. Läs på och gå varsamt fram.

 1. Var kan jag massera med massage gun?

I stort sett överallt. Det vanligaste är att använda en massagepistol på benen, under fötterna, på ryggen och över axlar och nacke.

 1. Är en billig massagepistol bra?

Om du köper bästa massagepistol på rea är det ett kap. Det finns billiga massagepistoler som är mer eller mindre bra. Ta alltid reda på vad du får för pengarna i form av slag per minut och andra viktiga egenskaper som vibrationer och typer av massagehuvuden.

 1. Vad ska en bra massagepistol kosta?

En bra massagepistol kommer att kosta minst 2000 kronor. Ibland kan du få kvalitet till lägre pris. Men räkna med mellan 2000 och 5000 kronor om du vill ha den bästa massagepistol som du kan få just nu.

 1. Vilken massagepistol är bäst i test?

Bästa massagepistol år 2020 var Flowguns originalmodell. Den har legat mycket bra till länge och lär vara en design att räkna med under kommande år.

 1. Måste jag ha eluttag för att använda massagepistolen?

Om den har en sladd måste du vara nära ett eluttag för att ge massage. Om du kan ladda batterierna behöver du bara eluttaget då du laddar.

 1. Hur vet jag om batteriet är slut?

Då lägger pistolen av! Det finns bättre modeller med lampor som visar batteristatus så att du kan planera massagen på ett smart sätt.

 1. Vilket huvud ska jag använda på fötterna?

Inte ditt eget! Skämt åsido kan det fungera bra med runt huvud mot foten såväl som med det som är lite spetsigare och fungerar fint för zon-terapi på utvalda punkter på foten.

 1. Går det att massera med massagepistol i ansiktet?

Det går men om du gör det ska du gå varsamt fram. En kraftfull massagepistol slår på ett sätt som kan kännas obehagligt i ansiktet.

 1. Kan jag skada ryggen med massagepistolen?

Om du använder den på fel sätt finns det alltid en mindre risk för skada. Men dagens massagepistoler är gjorda för att vara enkla att använda och för att minimera den risken.

 1. Vad är bäst, massagepistol eller massagekudde?

Det här är två helt olika saker. Massagekudden ger en form av shiatsumassage mot rygg och nacke. Den kan inte användas som pistolen som kan riktas mer specifikt mot utvalda muskelgrupper.

 1. Varför är det så stora prisskillnader på massagepistolerna?

För att en del är mycket enkla medan andra är gjorda för att ge dig professionell massage i olika intensitet och nivåer.

 1. Är en massagepistol och massagearm samma sak?

Nej, massagearmen är mycket enklare. Den är inte gjord för samma professionella massage som en massage gun är till för. Massagearmen är mer för mys. Den hamrar inte utan jobbar mer med vibrationer för att få fart på blodcirkulationen i bindväven. Massagearmar kan också fungera med infravärme.

 1. Finns det massagepistol med ultraröd värme?

Det är ovanligt och heller inte syftet med den här typen av massageredskap.

 1. Hur ofta kan jag använda pistolen för massage?

Du kan använda den dagligen. Men tänk på att inte överdriva. 15–20 minuter per behandling är alldeles tillräckligt. Mindre kan vara ännu bättre!

 1. Var kan jag köpa massagepistol?

Köp direkt online för att få den bästa modellen till det bästa priset.

 1. Är det farligt för gravida med massagepistolmassage?

Inte då den används på rätt sätt. Massagepistolen ska inte riktas mot magen. Dessutom är det viktigt att som gravid känna efter. Massera inte på sätt som upplevs om obehagliga.

 1. Kan jag dela på min pistol för massage med andra?

Det kan du göra då den är gjord för att vara enkel att torka av. Om du lånar ut pistolen ska du tänka på att förklara hur den ska användas på rätt sätt.

 1. Kommer massagepistolen att glida på insmord hud?

Det kommer den antagligen att göra. Det går att massera med olja eller kräm men inte med så mycket kräm att pistolen bara slirar.

 1. Är massagepistolen farlig för lekmän?

Det kan den vara om lekmännen gör märkliga saker med den. Enkel massage på kroppen med massagepistol är inte farligt även om den som håller i pistolen inte kan mycket om muskler, bindväv och leder.

 1. Kan jag kasta en gammal massagepistol i sopen?

Ta den till återvinningsstationen och sortera på rätt sätt!

12 fakta om massagepistoler

Här är några fakta om massagepistoler som du kanske inte kände till sedan tidigare.

 1. Så fungerar massagepistolen

Det är faktiskt inte helt känt hur massagepistolen kan göra så stor skillnad vad gäller stela muskler och värk. Det kan vara så att massagepistolen har en avslappnande effekt på muskler genom att stimulera Golgi senorganet för att minska på sammandragningar i muskler.

Det kan också vara så att känslor av smärta dämpas i en öm muskler precis som när du gnuggar dig på armen eller annan plats som du just slagit i. Detta kallas för portteori på svenska.

 1. Mer än vibrationer

Tidiga modeller av massagepistoler fungerade med vibrationer som tog sig ner i bindväv och muskler. Moderna modeller har också slag som riktat går ner djupare i muskeln. De fungerar lite som en form av muskel-hammare. Med slagen får du en intensivare form av massage. 1. Vibrationsterapi mot träningsvärk

Det finns studier som har visat att vibrationsterapi innan träning kan motverka träningsvärk. Det kan alltså vara bra att använda pistolen innan träning på vader och andra delar av kroppen som du kommer att träna extra hårt.

 1. Bättre blodflöde

Med massagen förbättras blodflödet till och från musklerna. Det gör att näringsämnen når musklerna snabbare och blodansamlingar löses upp. Om du använder pistolen direkt efter träning kan det leda till att ämnen som annars hade lett till en brännande känsla i muskeln snabbt transporteras bort.

 1. Kort är perfekt

Professionella massörer som jobbar med elitidrottare överdriver inte användningen av massagepistoler. 1–2 minuter mot en utvald muskelgrupp räcker gott och väl.

 1. Låg intensitet kan vara bäst val

De allra flesta behöver inte mer än låg intensitet på massagepistolen. Det är för personer med mer massiv kroppsstruktur som högre intensitet finns som val på bättre massagepistoler.

 1. No pain är gain

Med massagepistoler gäller inte devisen no pain no gain. Om det gör ont ska du inte fortsätta hamra med massagepistol på området. Det kan till och med ha en skadlig effekt!

 1. Det började som en borr

Massagepistolen är en uppfinning som har sina rötter i borren. Den uppfanns av en amerikansk massör som inspirerades av borrens struktur.

 1. Kan motverka mjölksyran

När du känner mjölksyran kan du genast motverka detta med massagepistolen. Massagen kan frigöra syran och andra gifter från muskler till omgivande bindväv och då känns det inte längre obehagligt. Så om du inte är mitt i en tävling där det inte går att pausa är det smart att ta en paus med en massagepistol.

 1. Kan mildra smärta från ärr

Du kan också massera med pistolen på ärr för att mildra smärta och obehag du upplever från dem.

 1. Bättre sömn

Behandling med massagepistol kan förbättra din sömn.

 1. Starkare immunförsvar

Massagepistolbehandlingen kan också verka för ett starkare immunförsvar.