Massagemadrass – Läs detta innan du köper massagemadrass!

Om du vill få helkroppsmassage hemma utan att behöva betala för en dyr massagefåtölj eller be någon om att köra med massagepistol på dig kan en massagemadrass bli lösningen. Det här är en smart uppfinning som är enkel att använda.

Det är bara att lägga ut massagemadrassen på en soffa, solstol eller säng och sedan lägga sig på den.

Madrassen kan erbjuda:

 • Vibrationer
 • Värme
 • Shiatsu med hjälp av rullar

Precis vad du kommer att få ut av din massagemadrass beror givetvis på den du väljer.

Varför ska du köpa massagemadrass?

Det finns flera anledningar till att köpa massagemadrass. Det här är som sagt ett enkelt sätt att få helkroppsmassage utan att be andra om hjälp med den. Du kan få lite massage varje dag och det kan vara mycket bra för din hälsa.

Goda anledningar till att skaffa massagemadrassen är:

 • Du vill få helkroppsmassage utan att betala dyra pengar för den.
 • Du behöver slappna av mer för att motverka stress.
 • Du har stela muskler som värker.
 • Du känner att det är svårt att varva ner när du kommer hem från jobbet.

Vilken är den bästa massagemadrassen?

Den bästa massagemadrassen är den som är lätt att ta med och använda på olika underlag. Du kan ju till och med ha den på jobbet om det finns en mjukare stol eller soffa att halvligga på. En Relax Cloud kan rekommenderas för ett bra pris och många funktioner.

Framförallt ska du välja en massagemadrass som motsvarar dina krav. Det viktigaste är att den kommer att fungera där du ska använda den. Vill du ha sittande massage är det viktigt att det går att vika madrassen utan att funktionen förminskas.

5 frågor och svar om massagemadrasser

Låt oss ta en titt på några frågor om massagemadrasser och svaren som kan hjälpa dig att hitta rätt modell.

 1. Var kan jag använda massagemadrass?

Överallt! Hemma i sovrummet, på soffan i vardagsrummet och på jobbet. Massagemadrassen går att vika ihop och den är lätt. Därmed kan du ta den med dig då du reser för att använda till exempel på hotellrummet efter en lång dag.

massagemadrass
Lägg din massagemadrass på stranden!
 1. Vad kostar en massagemadrass?

En bra massagemadrass kan kosta omkring 2000 kronor och upp. Det finns billiga massagemadrasser som kostar runt tusenlappen. Ta alltid en titt på vad du får för pengarna innan du väljer!

 1. Vad är bäst, massagemadrass eller massagedyna?

Om du vill få massage för hela kroppen är massagemadrassen bäst. Men tänk på att den inte kommer att ha samma kraftfulla effekt på rygg som en massagedyna har. Det går inte att få in samma typer av rullar i en tunnare madrass.

 1. Kan jag tvätta massagemadrassen?

Du kan ofta plocka av delar av madrassen och tvätta dessa. Du bör inte stoppa hela madrassen med elektronik i tvättmaskinen. Då är det väldigt osäkert om den kommer att fortsätta att fungera.

 1. Vilka material är madrassen gjord av?

Det beror på modell. Det kan vara memory foam och andra plastmaterial i madrassen. Det är vanligt att använda plast och det är bra då detta gör det lätt att hålla rent.

massagemadrass material

9 myter om massage

Låt oss också ta en titt på några vanliga myter om massage som kan vara bra att ha koll på när du vill köpa massagemadrass.

 

 1. Alla typer av massage är i stort sett sak samma

Det här är en myt! Det finns många olika typer av massage och det är något som återspeglas i massageprodukter som massagekuddar och dynor. Spamassagen är till för att få spänningar att släppa mentalt och fysiskt. I denna kategori har vi massagemadrassen som möjlighet till spa-massage hemma.

Sportmassagen är för den som tränar hårt. Här kan det vara bra med något som kommer lite längre ner i bindväven som en bra massagepistol. Sedan finns det rehabiliterande massage som ges av en person med särskild utbildning som kan jobba med händer såväl som med massageverktyg.

2. Massagens effekt är tillfällig

Det känns bra på en gång när du får massage men effekten är inte tillfällig. Faktum är att effekten av en massage kan sitta i väldigt länge. Dessutom kan regelbunden massage vara något som inspirerar dig och får dig att ändra din livsstil för att den ska vara mer hälsosamt. En god anledning till att köpa den bästa massagemadrassen du kan hitta!

3. Massage kan sprida cancerceller i kroppen

Icke sa Nicke! Det är i stort sett omöjligt att göra detta. Du måste förstöra cancertumören för att den ska sprida material omkring sig. Faktum är att patienter som går igenom behandling för cancer får rådet att få massage då den verkar på ett läkande sätt.

4. Om du inte blir öm har massagen inte fungerat

Du behöver inte känna dig öm efter en kvart på din massagemadrass! Det är sant att det kan kännas lite ömt efter en djupgående massage. Men bara för att det inte gör ont betyder det inte att massagen inte har gett något.

5. Massage kan leda till missfall

Man trodde länge att massage kunde lösgöra hormoner som kunde leda till missfall. Idag vet vi att det inte är på det sättet. Gravida kvinnor kan istället må mycket bättre av regelbunden massage under graviditeten. Att sitta skönt i en soffa på en massagemadrass kan vara precis det som behövs för att mildra värk och dra ner på stressen som gravida kan uppleva.

6. Det är bara bra om det gör ont

Om du får massage och det gör ont ska du säga till. På massagemadrassen bör det inte göra ont då det rör sig om en mycket mild form av massage. Men om det gör ont ska du givetvis inte fortsätta. Det är alltid viktigt att känna efter och lyssna på kroppens signaler.

7. Du måste dricka vatten efter att ha legat på massagemadrassen

Om du är törstig är det bra att dricka vatten. Men du måste inte göra det för att massagen skulle ha samlat mer gift i kroppen. Är du frisk ska du klara av det som händer i kroppen efter massage utan att dricka mer än nödvändigt.

8. Massage frigör gifter och rensar kroppen

Det finns inga bevis för detta så det här är faktiskt en myt. Det ska dock sägas att massagen du får med din massagemadrass kan påverka blodcirkulationen i din kropp på ett positivt sätt. Därmed kan den ha en läkande effekt.

9. Massage får bort celluliter

Det vore kanonbra men så är det inte. Celluliter har mer med arv och anlag att göra och kan inte knådas bort.