Massagekudde – De 5 bästa massagekuddarna, läs innan du köper!

Massagekudden är en smart uppfinning. Den är liten men har en massa kraft som du känner som vibrationer, värme och knådande rörelser. Med en massagekudde kan du massera nacke, rygg, ben såväl som fötter. Om du vill ha den bästa massagekudden ska du läsa vidare och lära dig mer om vad detta massageverktyg har att erbjuda.

Varför ska du använda massagekudde?

För att du vill må bra! Det krävs inte mer än några minuter per dag för att du ska kunna uppleva en skillnad. Till skillnad från massagepistoler behöver du ingen som håller i kudden för att komma åt. Massagekudden kan jämföras med massagedynor och massagemadrasser men är mycket enklare att hantera.

Köp massagekudde om du vill ha:

 • Regelbunden massage utan att be någon om den.
 • Skön rygg och nackmassage på jobbet.
 • Massage i bilen.
 • Härlig avkoppling varje dag.
 • Förbättrad blodcirkulation.

Vilken är den bästa massagekudden?

Det finns flera riktigt bra massagekuddar att välja från. Om Bramassage får välja en blir det Flowlifes Flowpillow. Den har flera hastigheter och värme. Den är enkel att ladda och använda på valfri plats. Dessutom är den riktigt prisvärd. Det här är en massagekudde bäst i test. Det bästa valet helt enkelt!

massagekudde bäst i test

Några råd från experten då du ska köpa massagekudde

Om du köper en massagekudde bäst i test lär du bli nöjd med den. Men det finns några råd som kan vara bra att ha i bakhuvudet då du läser om modeller och deras egenskaper. Det här är expertens tips inför ditt köp:

 • Om du vill ha massagekudde för rehabilitering ska du diskutera saken med din läkare, kiropraktor eller den som behandlar dig.
 • Läs användarrecensioner online innan du köper. Många stjärnor och verkliga kommentarer är saker som kan fungera som effektiv vägledning.
 • Lär dig hur du ska använda kudden på rätt sätt, läs användarinstruktionerna först!
 • Låt inte pris gå före kvalitet!
 • Använd inte en massagekudde om din läkare säger att det inte är ett bra val för dig.
 • Sluta använda massagekudden om den ger dig smärta.
 • Använd inte massagekudde i rehabiliterande syfte mer än 3 gånger per vecka eller i enlighet med den plan som din kiropraktor har gett dig.
 • Om du är gravid ska du kontrollera om massagekudden är säker för dig att använda.

10 frågor och svar om massagekuddar

Vi tar en titt på några mycket vanliga frågor om massagekuddar…

 1. Hur fungerar en massagekudde?

Den fungerar med rullar, vibrationer och värme. I kudden finns det kulor som kommer att snurra och röra sig mot din kropp i likhet med händer. Det blir en form av shiatsu massage. Bra modeller har olika hastigheter så att du kan ställa in intensitet efter behov.

massagekudde värme

 1. Vad kostar en massagekudde?

Om du vill ha den bästa massagekudden får du räkna med att lägga minst 1000 kronor på den. Det finns billiga massagekuddar men de är inte ditt bästa val eftersom de inte ger lika mycket som de massagekuddar som vunnit bäst i test.

 1. Var kan jag använda en massagekudde?

Överallt! I soffan, när du sitter i en stol, när du ligger på sängen… Det är bara att placera den mot den kroppsdel som du vill massera och njuta.

 1. Är det viktigt med värme i kudden?

Det är en smaksak. Det kan dock vara en tillgång när det är kallt och du känner att dina muskler behöver mjukas upp på ett effektivt sätt. Det finns massagekuddar där du kan slå på och av värmen och det är perfekt.

 1. Finns det sladdlös massagekudde?

Ja, och det här är ditt bästa val. Det är mycket smidigare utan sladd då du kan få massagen precis överallt. Ute i skogen när du tältar till exempel.

 1. Hur ofta kan jag använda massagekudden?

Du kan använda den varje dag. Men överdriv inte. Det räcker gott och väl med 5-10 minuter per gång. Modeller som Flowlifes kudde kommer automatiskt att slå av när tiden är tillräcklig så att du kommer ihåg och inte övermasserar.

 1. Vilken massagekudde är bäst?

Flowlifes massagekudde är bäst. Det finns fler modeller som toppar listan. Det viktigaste är att du väljer den som du tycker bäst om. Så se på funktioner, form och vad användare säger om massagekudden innan du köper.

 1. Är massagekudden en bra present?

Massagekudden är inte en bra present, den är en fantastisk present! Det här är något av det bästa du kan ge till någon som du tycker om.

 1. Ska det göra ont av massagekudden?

Nej, om det gör ont ska du sluta trycka med kudden mot den del av kroppen du masserar. Det ska inte göra ont att använda den här typen av massageredskap.

 1. Går det att tvätta massagekudden?

Om den har ett överdrag som du kan plocka av bör du kunna tvätta det i maskin. Om inte är det viktigt att inte använda kudden där den blir smutsig eller med krämer på din hud som fäster i kuddens tyg.

Några spännande fakta om massagekuddar

Här är några fakta om massagekuddar som du kanske inte kände till sedan tidigare.

Kiropraktorer och läkare rekommenderar massagekuddar

Läkare och kiropraktorer kan rekommendera sina patienter att använda massagekuddar hemma. Det beror i första hand på att kudden är en stor hjälp för avslappning. Det är mycket viktigt att slappna av för att må bättre oavsett vad du lider av!

Massagekuddar ger positiva effekter

En massagekudde kan inte läka en skada men den kan påskynda läkningsprocessen. Det beror på flera saker. Massagen har en mycket god effekt på blodcirkulationen och det är som sagt mycket bra för din hälsa att du slappnar av och drar ner på stressen.

Mindre huvudvärk

Det finns studier som visar att massage kan ha en positiv effekt för den som lider av huvudvärk. Om du använder din massagekudde flitigt kan det alltså bli så att du inte får ont i huvudet lika ofta som förr.

Bättre sömn

Det kan också bli så att du sover bättre på natten om du har använt en massagekudde på dagen. Massage har nämligen den effekten på oss.

massagekudde sova

Bättre humör

Massage kan också ge dig bättre humör. En liten stund med massagekudden när du kommer hem från jobbet kan förändra hur resten av kvällen med din familj blir. Lås dörren och ge dig själv 10 minuters massage innan du börjar med disk, mat och allt annat som inte känns lika lockande!

En boost för immunförsvaret

Med bättre blodcirkulation kan ditt immunförsvar fungera bättre. Massage är bevisligen något som förbättrar blodcirkulationen så visst kan vi säga att massagekudden kan ge ditt immunsystem en boost.