Hur mycket ska en begagnad massagebänk kosta?

Oavsett om du vill sälja en massagebänk eller köpa en som är begagnad kan det vara klokt att se på rimliga massagebänk priser. När du kikar lite på forum online kan du se att det är ganska vanligt att begagnade massagebänkar säljs för omkring 2000 kronor.

Det du måste betänka är hur mycket bänken kostade som ny, när du köpte den, hur mycket den har använts och i vilket skick den är i.

När en massagebänk är som ny

Låt oss säga att du köpte din massagebänk ny för fem år sedan för omkring 4000 kronor. Den har knappt använts och har inga skador. Det är rimligt att begära mellan 2500 och 3000 kronor för den.

Du kan ju alltid gå ut lite högre med vetskapen om att de som kontaktar dig kan komma att pruta. Då har du utrymme för detta.

Om det finns skador

När det finns skador på bänken kan du inte tänka likadant. Hål i konstlädret gör ju att värdet går ner. Om något måste lagas måste du se på vad denna reparation kommer att kosta för att sätta ett rimligt pris.

 

Om vi tar samma exempel från ovan och säger att det finns ett litet hål i lädret på en plats där det är enkelt att laga kanske du får sätta ett utgångspris på 2000 kronor. Men var tydlig med bristen som finns i din beskrivning av bänken och inse att det kan bli ett lägre pris om det blir få som hör av sig.

Ska du köpa ny eller begagnad massagebänk?

Nuförtiden kan du hitta en riktigt bra massagebänk till ett rimligt pris. Till och med lägre än i exemplet ovan. Precis som med massagemadrasser och massagedynor är det givetvis så att det kan kännas fräschare att jobba med en helt ny bänk som du hanterar på rätt sätt från start.

Om skillnaden i pris inte är mer än några hundralappar kan det vara klokt att köpa en ny bänk. Om du kan spara stora pengar på en begagnad massagebänk kanske det här är ett bättre val. Se på din budget nu och tänk framåt då du fattar ditt beslut!