Hur ska jag tänka när jag köper massagebänk?

Även om du väljer en billig massagebänk som inte kostar mer än några tusenlapp rör det sig om en investering. Många menar att det är bäst att välja hopfällbar massagebänk. Här får du fundera lite på hur du kommer att jobba med bänken.

Om det finns minsta anledning att tro att du kommer att massera på olika platser är det givetvis så att en hopfällbar massagebänk är ett stort plus. Men om du är helt säker på att bänken kommer att stå på samma plats förutom när du städar golvet är det här inte alls viktigt.

Justerbar höjd är verkligen viktigt

Du kan inte bara tänka på ryggarna som du behandlar! Tänk även på hur massagebänkens höjd påverkar dig då du jobbar. Ett tips är att inte bara anta att justerbar massagebänk betyder en bra bänk för din rygg och hållning. Du bör se på vilka höjder som är möjliga. Särskilt om du är lite längre eller kortare än genomsnittet.

Tänk på hur du kommer att röra dig runt bänken då du jobbar med händer, massagepistol och andra verktyg. Tänk också på hur du kommer åt mellan kunder för att göra rent och byta papper. Om det finns pappershållare är det här ett moment som bli mycket lättare.

Lätt men ändå stabilt

Om du ska bära massagebänken med dig ska den vara lätt fast inte på bekostnad av stabilitet. Aluminiumbänkar är lättviktiga samtidigt som de kan ha konstruktioner som ger stadighet.

Och kunderna då?

Kunderna tycker om bänkar som känns mjuka och behagliga att ligga på. På grund av detta kanske du vill ha lite tjockare skum än 3 cm. Ta en titt på möjligheterna. Om kunder tycker att det är obekvämt att få massage på din bänk kanske de inte återkommer. Det får du inte glömma bort!