Jacuzzi utomhus? 10 fantastiska hälsofördelar med jacuzzi utomhus!

Klart att du vill ha jacuzzi utomhus! Om du har plats för det så är en bubbelpool ute något som kan förändra ditt liv. Inte bara för att det är så mysigt att bada själv och med andra. Det finns faktiskt flera spännande hälsofördelar med utomhus jacuzzi.

När du sitter i ett bubblande bad utomhus får du massage, frisk luft och så mycket mer som kan göra stor skillnad vad gäller din fysiska och mentala hälsa. Låt oss ta en titt på 10 fantastiska hälsofördelar med bubbelpool utomhus som du kanske inte känner till sedan tidigare

10 bra saker för hälsan med jacuzzi utomhus

 1. Med bubbelpool ute får du hydroterapi hemma

Vi har använt oss av hydroterapi sedan 1800-talet för att läka olika hälsoproblem. Det finns moderna studier som visar hur hydroterapi är bra för barn och vuxna. Fast du måste inte vara sjuk för att dra nytta av ett varmt bad som bubblar.

När du sätter dig ner och slappnar av i det varma vattnet så händer det bra saker i din kropp.

I ett spabad utomhus kan du stimulera:

 • Djup avslappning för muskler
 • Total stressbefrielse!
 • Förbättrad blodcirkulation i kroppen (minst lika bra som om du jobbar med massagepistol eller massagekudde!)
 • Bättre tankar och mindre oro
Folk vallfärdar till utomhus spabad i Ungern!
 1. Bättre sömn efter bad

Det vet ju varenda kotte att man blir trött av att bada. Men här talar vi inte om kallbad där stressen av kylan ska stimulera kroppen för att ge saker som bättre sömn. Istället kan du sitta och dåsa i värmen och senare på kvällen är du redo för att somna in snabbare och sedan sova bättre.

Om du känner att det är svårt att sova gott på natten så ska du veta att spabad utomhus kan hjälpa dig. Därmed kan du ju se stor mening med att investera i en jacuzzi utomhus som du sedan kan använda året om för varma bad som ger dig skönhetssömnen som du vill ha.

 1. Bra för huden

Det finns de som menar att regelbundet bad i utomhus jacuzzi bidrar med bättre hud. Det beror kanske inte så mycket på att du rengör huden med badet. Visst kan värmen bidra till att porer öppnas och är lättare att rengöra. Men framförallt är det den stora avslappningen som påverkar hela din kropp, inklusive huden, på ett positivt sätt.

Om du vill att spa ute också ska ge finare hud så bör du förstås tänka på hur du badar och vad du gör med huden efter bad. Vatten kan ha en uttorkande effekt. Om du sitter utomhus i sol så behöver du också skydda huden mot UV-strålar.

När du är klar med badet kan du använda produkter som din hud nu kommer att suga åt sig ännu bättre då porerna är bättre mottagliga för detta.

 1. Viktnedgång i bubbelbadkar utomhus

Det finns faktiskt en studie från 2016 som har visat att de som sitter i varmt badvatten upp till midjan en timme bränner lika mycket som den som är ute och går i 30 minuter! Bara en sådan sak. Varje gång du sitter i ditt varma spabad utomhus så bränner du kalorier.

Nu är det förstås inte så att du ska börja bada i jacuzzi utomhus istället för att träna. Det kommer inte att leda till att du bygger muskler eller förbättrar din kondition. Men visst är det härligt att veta att det sköna badet kan hjälpa dig med att gå ner i vikt.

Detta förutsatt att du inte sitter och dricker champagne och äter jordgubbar med choklad på när du badar i din utomhus jacuzzi. Då vete katten om det inte går på plus istället…

bubbelbadkar utomhus

 1. Bubbelpool ute kan verka smärtstillande

Det kan också vara bra att bada varmt för att lindra smärta. Med bra massage kan du ju få smärtlindring och en av anledningarna till detta är en förbättrad blodcirkulation. Värmen och stimulering av de ytliga blodkärlen är ju också något du får med liniment.

Utomhus spa kan bidra med att du upplever en form av avslappning som också drar ner på smärta i leder och muskler. Om du har artros kan kombinationen av värme och massage vara något som drar ner på stelhet såväl som inflammation som leder till smärta.

Om du har ont i kroppen till följd av övervikt så är det också bra att komma ihåg att vatten stöttar din kropp. Du kommer att lyfta bort vikt från dina leder och muskler. Det här kan också leda till förbättrad flexibilitet som i sin tur gör att du upplever att du mår bättre i kroppen när du har badat klart.

 1. Förbättrad hjärt- och kärlhälsa med spa ute

När du sitter och njuter i en varm jacuzzi ute och dessutom andas frisk luft så kan det leda till att ditt hjärta slår snabbare samtidigt som ditt blodtryck sänks. Det finns en annan studie från 2016 som har visat att bad i varmt vatten kan ge mycket goda effekter för blodkärlens funktion och blodtryck.

Det kan till och med vara så att en så enkel sak som passivt badande i varmt vatten kan dra ner på risken för hjärt- och kärlsjukdomar såväl som dödlighet. Detta särskilt för personer som av olika skäl inte kan träna lika mycket som andra.

jacuzzi utomhus

Det kan räcka gott och väl med så lite som 10 minuter per dag för att få denna effekt och sänka blodtrycket.

 1. Förbättrad insulinkänslighet

Det pratas ju väldigt mycket om insulin och hur vår kost påverkar insulinkänsligheten. Men har du hört att spabad utomhus också kan verka positivt för insulinkänslighet som är rubbad. Därmed kan jacuzzin på uteplatsen vara den perfekta hemmaterapin för den som lider av diabetes. Men också väldigt bra för den som på grund av dåliga kostvanor är i risken för problem med insulinnivåerna i kroppen.

Det finns faktiskt en studie från 2015 som visar att både bastubad och spabad i varmt vatten kan vara bra för personer som lider av fetma och diabetes.

 1. Bättre sociala relationer

En annan fördel med jacuzzibad utomhus som är bra för din hälsa är den sociala samvaron som du får i badet. Detta med din familj såväl som med vänner. Du kan sitta med barnen en stund och prata om livet istället för att skynda på med den vanliga kvällsduschen.

Ta dig tid till att bada en kvart med din partner innan ni går och lägger er. Det går bra att dela tystnad i en jacuzzi utomhus. Det här kan vara väldigt bra för er relation.

social samvaro
Social samvaro som gör susen för er relation!
 1. Passa på med aromaterapi

I ett varmt spabad utomhus kan du också syssla med aromaterapi. Det betyder att du tillsätter en doft som på olika sätt kan stimulera dina sinnen. Kanske frisk mint när du känner dig lite snuvig eller lavendel för att öka känslan av avslappning.

Lär dig mer om hur dofter kan påverka hälsofördelarna av varma bad utomhus i eget spabad. Här finns det mycket spännande att upptäcka!

 1. Du blir glad av att bada

Ett gott skratt förlänger livet heter det ju och de flesta är medvetna om att glädje är bra för hälsan. Om du känner glädje bara av att tänka på möjligheten att sitta utomhus en iskall dag i vatten som får det att kännas som att du badar i en varm källa på Island så är det dags att ordna med detta.

bubbelpool utomhus
Tänk dig att denna badbalja väntar på dig därhemma…

Bara glädjen av att veta att det kommer att bli spa ute till kvällen kan ju få dagen att kännas lekande lätt. En fantastisk fördel med jacuzzin utomhus som alla som får ta del av den kommer att dra nytta av.

Här är en sammanfattning av hälsofördelar med varma spabad: