Massageboll – Är en billig massageboll något att satsa på?

Hur ska du komma åt där precis vid svanken eller mellan ben och bak? Om du inte känner att du är redo för massagepistol kan det vara väl värt att testa massageboll. En massageboll är till för att ge dig riktad massage som du styr med hjälp av händer och kroppens egna tyngd.

Massagebollar är ofta gjorda av gummimaterial och de är inte alls obehagliga att hantera. Du måste inte vara proffs på massage för att förstå hur du ska använda detta verktyg. Det påminner lite om foamrollern i användning och ger liknande effekter.

Vilken massageboll ska du köpa?

Du kan köpa en massage boll eller ett set med flera. Ta en titt på dessa massagebollar som är särskilt för trigger punkter. RockTape RockBalls är mycket populära och de har fått höga betyg. Det beror på att du får två bollar med lite olika egenskaper.

Med dessa kan du massera:

  • Skulderblad
  • Ben
  • Ryggrad
  • Bak

Den större bollen har piggar och den mindre är slät. Det är bara att trycka triggerpunkter mot boll och rulla mot den. Det här bör ge lindring och stimulera på ett bra sätt. Ta med i väskan till träningen eller använd hemma på kvällen innan du går och lägger dig.

Ett set med flera verktyg

Du kan också satsa på ett set som innehåller massageboll och mer. Ta en titt på detta set med massagebollar och rullar. Det är gjort för att ge dig varierad användning och verkligen komma åt. Det finns både singelboll och dubbelboll att använda i setet.

Det enda du behöver göra är att trycka rullen eller bollen mot den punkt som triggar smärtan i dina muskler. Bollarna för massage är särskilt bra då du vill komma åt muskler som annars är svåra att nå till exempel med en vanlig massagearm eller pistol.

Hur använder du en massageboll?

Det är enkelt att använda massagebollar. Du behöver bara en plan och hård yta och så trycker du kroppen mot bollen.

Mot en vägg – Du kan trycka rygg, skuldror och nacke mot bollen som du placerar mellan din kropp och en vägg. Massageboll för rygg fungerar väldigt bra mot väggen!

massageboll rygg

Mot ett golv – Sitt, ligg eller knäa på bollen för att rulla din kropp mot den. Det här är också ett bra sätt att använda massageboll för ryggen.

Med händer – Det går också att hålla i en massageboll och trycka den och rulla mot olika kroppsdelar.

Måste en trigger point boll ha spetsar?

Nej, det går att komma åt trigger punkter även med en slät massage boll. Men piggarna kan vara effektiva och därmed är det inte så dumt att satsa på ett set som har både och. Då kan du testa dig fram och se vad som fungerar bäst för dig.

Finns det massageboll övningar?

Ja, du kan hitta bra massageboll övningar online. Det är inte svårt att använda bollen och du kan antagligen känna själv vad som kommer att bli bra för dig. Men missa inte alla övningar med massageboll som du kanske inte ens har tänkt på.

Här kan du se hur du kan använda en massageboll utan att ens ta på dig träningskläder:

 

Massageboll fötter

Ett gott tips för dig som vill använda massageboll för fötter är att ta fram bollen när du sitter ner. Det kan vara framför din TV, på jobbet eller kanske då du är ute och reser med flyg eller tåg. Ta av dig skorna och rulla foten mot bollen på golvet.

Det här är en effektiv typ av massage som kan jämföras med zon-terapi. Du kommer åt flera viktiga punkter och kan sprida härlig energi i hela kroppen! Rulla bollen från häl till tå för att få maximal effekt. Det är bara att trycka till och rulla.

Massegboll rygg och rumpa

Lägg dig ner med fötterna i golvet och benen vikta. Ryggen ska vara platt mot golvet. Det är smart att ligga på en filt eller träningsmatta om golvet är hårt. Lägg bollen mellan golv och rygg där du känner att det gör ont eller ömmar. Rulla försiktigt mot bollen och känn efter. Om det gör ont ska du inte fortsätta, hitta ett bättre läge.

Det här fungerar också för att jobba med massageboll mot rumpa och skinkor. Den under delen av baken kommer du åt genom att sätta dig upp.

Vad kostar massagebollar?

Massagebollar är billiga. Det här går inte att jämföra med massageverktyg som massagekudde och massagedyna. Du kommer att finna massagebollar för priser från omkring hundralappen och upp. Var dock noga med att köpa bra kvalitet.

Om bollen säckar under din vikt och inte längre ger motståndet du vill ha kan man ju säga att du har kastat pengarna i sjön. Ett tips är att välja ett set med minst två massagebollar. Kanske med fler verktyg. Då får du god variation och du kan använda denna smarta massage helt i enlighet med dina nuvarande behov.

Var kan man köpa massagebollar?

Du finner bra massagebollar i sportbutiker online såväl som från hälsokostbutiker som Svenskt Kosttillskott. Du kan också hitta bollar för massage i butiker som säljer olika typer av prylar och leksaker. Frågan är dock om du får kvalitet.

Det är viktigt att inte blanda ihop bollar som är leksaker för barn och äkta massagebollar som du kan använda för att behandla smärta och stelhet. Butikerna online är ett bra val för du kan snabbt jämföra priser och få den produkt som du verkligen vill ha.

Vem kan dra nytta av massagebollar?

Massagebollen är för alla som lider av smärta eller stelhet i muskler. I och med att du kan använda bollen över hela kroppen är den ett redskap som kan komma väl till pass i olika sammanhang.

Massaboll är för dig som:

  • Jobbar mycket stillasittande vid dator och har ont i nacke och axlar.
  • Har ont i ryggen och i ländryggen och vill hitta ett enkelt sätt att massera på.
  • Reser mycket och känner att du behöver massage på väg.
  • Vill ha en enkel form av massage som är både prisvärd och effektiv!